Fából készült kenőecsetek és ecsetek
Tradicionális eszközök, amelyeket nagyanyái és dédanyái konyhájából ismer. A vajkés, más néven toll vagy zsíroldó libatollból, az ecset pedig valódi lószőrből készül. Mindkét eszköz használható a sütésnél, például az almás rétes, a karácsonyi sütemények és a mazsolák megkenésére. De húsok grillezésekor is hasznosak.
Legnépszerűbb termékek
Kenőecset, egy sütőeszköz a hagyományok illatával
A kenőecset hagyományos eszköz a konyhában, amelyet elsősorban a tészta megkenésére használnak, mielőtt a sütőbe tennék. De használható húsok grillezéséhezis. Ezek a finom libatollból készült ecsetek gazdag múltra tekintenek vissza, és sok generáció kedvenc termékei. A (déd)nagymama szekrényében garantáltan talál egy ilyen ecsetet. A tollból készült terméket azért becsülik, mert a felvert tojást, az olajat vagy akár a mézet egyenletesen fel tudja vinni a tészta felületére. Lágyságuknak és rugalmasságuknak köszönhetően lehetővé teszik például a házi készítésű karácsonyi kalácsokatprecíz bevonását.
Hogyan tisztítsuk meg a kenőecsetet?
Az ecsetek és tollak hagyományos eszközök, amelyek a klasszikus eleganciát a praktikummal ötvözik. Annak érdekében, hogy az ecsetek hosszú ideig jó állapotban maradjanak, fontos, hogy megfelelően ápoljuka fából készült termékeket. Az ecset nem való a mosogatógépbe. Használat után az ecsetet alaposan zsírtalanítani kell, és hagyni kell, hogy a levegőn természetesen megszáradjon, ideális esetben egy ablakhoz közeli helyen. A fa fogantyút érdemes időnként enyhén megolajozni, hogy megőrizze szépségét és szilárdságát. Megfelelő gondoskodással sokáig szolgálják majd Önt, és a hagyományos konyhai eszközök szép családi emlék maradnak.