Fából készült konyhai nyújtódeszkák/gyúródeszkák
A fából készült konyhai sodrófa nélkülözhetetlen eszköz a tészták kinyújtásához és a kivágáshoz. Természetes fa anyagának köszönhetően számos előnyt kínál, és a hagyományok illatával autentikus hangulatot varázsol a konyhájába.
Legnépszerűbb termékek
A fa konyhapult előnyei
Bár a fahenger talán súlyosabb és nehezebben tárolható, mint a szilikon, sütéskor sokkal előnyösebb, és nemcsak tekerni tud rajta, hanem bátran ki is vághatja. Igen praktikusnak találja majd a rajta levő horonyt. A fahenger szélén lévő barázdának köszönhetően a liszt nem szóródik szét a konyhában. Emellett, a görgő alján található ütköző jobb tapadást nyújt munka közben, és a görgő a helyén marad, akár egy szög. A fa biztosítja, hogy a tészta egyenletesen gördüljön és minimális mozgatással könnyen kezelhető legyen. Természetes textúrája és sima felülete zökkenőmentes mozgást nyújt a sodrófával való munkához, akár sodrófával, való munkához, akár pizzához, kalácshoz vagy süteményekhez sodorná a tésztát.
A fahenger gondozása
A fából készült tésztanyújtó deszkák rusztikus szépséget kölcsönöznekkonyhájának, hiszen nemcsak praktikus eszközként-, de stílusos dekorációként is szolgálnak. A fa nyújtófa gondozása egyszerű: csak mossa le mosószeres vízzel minden használat után, és alaposan szárítsa meg. Az élelmiszeripari olajjal történő rendszeres kezelés segít megőrizni a fa megfelelő állapotát és meghosszabbítja élettartamát.