Fából készült nyújtódeszkák és sodrófák
Fából készült gyúródeszkák és nyújtófák nélkülözhetetlen eszközök a tészta kinyújtásához, amelyek nélkül még dédanyáink sem tudtak volna elboldogulni a konyhában. A fa biztosítja a tészta egyenletes kinyújtását és a könnyű kezelhetőséget.
- Dombornyomott sodrófák
- Konyhai nyújtódeszkák/gyúródeszkák
- Dombornyomott sodrófák mintával
- Tésztabélyegzők
Legnépszerűbb termékek
A fa deszkák előnyei
A nyújtódeszka talán súlyosabb és nehezebben tárolható, mint a szilikon, de számos előnnyel rendelkezik sütéskor, és nemcsak siríthet, hanem bátran vághat is rajta. Legfőképpen a praktikus horonyt és a barázdákat fogja értékelni rajta. A nyújtódeszka szélén lévő horony biztosítja, hogy ne szóródjon szét a liszt a konyhában. A nyújtódeszka alján lévő ütköző peremmel viszont lehetővé teszi, hogy nyugodtan végezhesse a munkáját, és helyén maradjon a nyújtófa. A fa biztosítja az egyenletes nyújtást és a könnyű kezelhetőséget. Természetes textúrája és sima felülete zökkenőmentes mozgást biztosít a sodrófával, akár tésztát nyújt pizzához, pitéhez vagy süteményekhez.
A halhatatlan klasszikus: a nyújtófa
A fából készült sodrófa nagyszerű konyhai eszköz a tészták nyújtására vagy bármilyen sütemény készítésére. Többféle fából készült sodrófát kínálunk, amelyek kialakításukban és használatukban különböznek egymástól. A klasszikus fából készült sodrófák mindkét végén fogantyúval rendelkeznek, és ideálisak nagyobb tészták nyújtására. A kiváló minőségű kialakításnak és az acéltengelynek köszönhetően a hengerek könnyen forgathatók és tökéletesen illeszkednek a kézbe. A dombornyomott egykezes sodrófák kisebbek és egy fogantyúval rendelkeznek. Precíziós hengerlésre alkalmasak, és közvetlenül a fémlemezre lehet őket kinyújtani. A mintás dombornyomott sordófák alkalmasak minták és motívumok készítésére a tésztán, így ideálisak süteményekdíszítéséhez.