Fából készült tálak
A tömör fából készült takaros darab, egyedi famintával és árnyalattal, amely minden egyes asztalterítéskor változik. A fából készült étel-, zabkása- vagy akár gyümölcstálak olyan darabok, amelyek generációkon át tarthatnak.
Legnépszerűbb termékek
Hogyan ápoljuk a fából készült termékeket a konyhában?
A fa semmilyen körülmények között nem való a mosogatógépbe, mivel a magas hőmérséklet és az agresszív mosószer hatására a tálak megrepedhetnek. Ezért a fatálakat csakis kézzel mossa el; nagyobb szennyeződések esetén válassza a szódabikarbóna és a citrom kombinációját. A tisztítás után szárítsa meg a tálakat, és dörzsölje be őket egy enyhe réteg természetes olajjal, amely alkalmas az élelmiszerekkel való érintkezésre (használhatja a konyhájában, található olajat is, például olíva-, repce- vagy napraforgóolajat).
Melyik fa a legtartósabb?
Új kiegészítőkön gondolkodik konyhája számára? A konyhai eszközök sokszor nagy fokú nedvességnek vannak kitéve, ami befolyásolhatja a kiegészítők élettartamát. Ezért válasszon olyan anyagokat, amelyek könnyen karbantarthatóak és tartósak. Az egzotikus fafajták (mangó, akác, olajfa) a trópusi körülményekhez vannak szoktatva, így kiváló tartóssággal büszkélkedhetnek. Hasonló minőség jellemzi a fűzfákat (bambusz, fűzfavessző) is. A tömörfa esetében figyeljünk a gondos kezelésre hiszen egy hosszú élettartamhoz elengedhetetlen a rendszeres olajozás és a megfelelő módon való ápolás.