Kenyérkosarak
A kenyérkosarak szerkezete és alakja belenyomódik a tésztába, klasszikus cipó megjelenést eredményezve. A friss házi kenyér elkészítéséhez használt kenyérkosarak azonban nem csak a tészta kelesztésére szolgálnak, hanem a pékáru tárolására és tálalására is alkalmasak. A kenyérkosarakat nem tanácsos vízbe áztatni, használat után hagyjuk megszáradni, vagy egy kefével töröljük ki őket.
Legnépszerűbb termékek
Rattan vagy fonott kosár?
A kenyérkosarak praktikus segítők a sütemények sütésénél és tálalásánál. A kínálatunkban talál kétfélét, az egyiket rattanból a másikat pedig fűzfavesszőből, ezek mind a gyártási anyagban, mind pedig felhasználási céljukban különböznek egymástól. A rattan kosarak ideálisak a tészta kelesztésére, amikor házi kenyeret sütünk. Rugalmas és légáteresztő anyaguknak köszönhetően lehetővé teszik, hogy a tészta megfelelően megkeljen, és így tökéletes cipót készítsen. A fűzfavesszőből készült kosarak inkább használaton kívül maradnak kelesztés közben, de remekül segítségünkre lehetnek a pékáru tálalásánál. Természetes megjelenésük és rusztikus kialakításuk ellenállhatatlan bájt kölcsönöz minden tálalásnak.
Házi kovászos kenyér recept
Ha nem tudja, hogyan kell kovászos kenyeret sütni, kövesse receptünket. Készítsen kovászt egy teáskanálnyi startedből, vízből és lisztből. Nyolc óra elteltével vegyen ki belőle egy teáskanálnyit a következő sütéshez, és a többit tegye egy jól légmentesen tömítéssel záródó fűszertartóbaaztán a hűtőszekrénybe. Adjon hozzá 80 g joghurtot, 200 g rozslisztet és 400 g búzalisztet, 330 ml vizet, 2 evőkanál olajat, 2,5 teáskanál sót és 3 teáskanál köményt, aztán hagyja kelni. Hagyja a tésztát lisztezett konyharuhában 4 órán át kelni. Fordítsa ki egy tepsibe, és tegye 250 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc múlva húzza le a sütő hőfokát 190 °C-ra, és süsse további 45 percig. Miután kihűlt a kenyér, 2-3 napig friss marad a kenyérsütőformában. chlebníku bochník vydrží čerstvý 2-3 dny.