Fából készült dombornyomott sodrófák
Egy olyan kellék, amelyet még dédanyáink sem tudtak nélkülözni a konyhában. A klasszikus, mindkét kézre való fahengert, vagy az úgynevezett "festőhengert" választja az egyik kézre? Az előbbi alkalmas a tekercs,megmunkálására, az egykezes hengerrel közvetlenül a tepsire lehet tésztát vagy pizzát tekerni, mert nem olyan széles.
Legnépszerűbb termékek
A halhatatlan klasszikus: a fahenger
A fából készült konyhai hengerek nagyszerű eszközök a tészta sodrásához, a sütemények elkészítéséhez és bármilyen más cukrászati munkához. Többféle fából készült sodrófát kínálunk, amelyek kialakításukban és használatukban különböznek egymástól. A klasszikus fából készült sodrófák mindkét végén fogantyú található, és nagyobb tészta darabok sima sodrófával történő sodrására a nagy nyújtódeszkána legalkalmasabbak. A minőségi kialakításának és az acél tengelynek köszönhetően, a sodrófák könnyen forgathatóak és tökéletesen illeszkednek a kézbe. A „Painter's" egykezes sodrófák kisebbek és egyetlen fogantyúval rendelkeznek. Precíziós hengerlésre alkalmasak, és közvetlenül a fémlemezre hengerelhetőek. A mintás dombornyomott sodrófák emellett sütemények díszítéséhez is ideálisak, hiszen domborműveket és motívumokat is nyomhat vele a tésztára.
Hogyan tisztítsuk meg a fahengert?
A fa sodrófák megfelelő ápolása biztosítja azok hosszú élettartamát. Fontos, hogy a görgőt tisztán és szárazon tartsa. Használat után törölje át száraz törlővel és hagyja szabadon száradni. Kerülje a görgő vízbe merítését vagy hosszabb ideig való áztatását. Nem tanácsos mosogatógépben tisztítani, mivel ez maradandó károsodást okozhat. A fahengereket időről időre mindenképpen olajozza be, hiszen a rendszeres étolaj használatával meghosszabbíthatja a görgők élettartamát, és megvédheti őket a repedéstől.